atgal
2016 metų M. Čiuželio labdaros ir paramos fondo metinė veiklos ataskaita
2017-05-17

M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas (toliau – Fondas) skaičiuoja jau antruosius pilnus veiklos metus. Pirmaisiais, vedami asmeninių išgyvenimų ir patirties, visą savo dėmesį skyrėme pirma laiko gimusių kūdikių sveikatai ir medicininei priežiūrai. Stengėmės, kad Lietuvą pasiektų naujausios technologijos, apie kurias mūsų gydytojai išdrįsta tik pasvajoti, ir jos palengvintų kasdienį medikų darbą gydant ir slaugant pačius mažiausiuosius pacientus ar net gelbstint jų gyvybes: Santariškių klinikų Vaikų ligoninės Naujagimių intensyvios terapijos skyriui padovanojome unikalią medicininę įrangą – neinvazinę hemodinamikos pokyčių stebėjimo sistemą bei motinos pieno analizatorių.

Vis dėlto, pradėję šią savo veiklą netrukome pastebėti, kad Lietuvos visuomenėje egzistuoja daugybė opių socialinių problemų, vis daugiau žmonių susiduria su socialinės atskirties rizika, tampa pažeidžiami ar net atstumti ir nereikalingi visuomenei. Tarsi būtų nematomi. Nusprendėme, kad prie šių visuomenės problemų sprendimo gali prisidėti ir mūsų Fondas, savo veikla siekdamas ne tik fizinės, bet ir socialinės bei emocinės mūsų visuomenės narių gerovės.

Esame tikri, kad tik netradiciniais sprendimais ir inovacijomis galime ieškoti būdų efektyviai spręsti aktualias visuomenės socialines problemas. Įkvėpti kolegų Jungtinėje Karalystėje pavyzdžio 2016-aisiais pradėjome naują Fondo veiklos etapą – įkūrėme „Sidabrinę liniją“. Šia linija bene labiausiai izoliuotai visuomenės grupei – vienišiems senoliams – teikiame nemokamą draugystės, bendravimo ir pagalbos telefonu paslaugą.

Jau per pirmąjį „Sidabrinės linijos“ gyvavimo pusmetį mūsų pašnekovų skaičius pasiekė beveik šešis šimtus – tiek žmonių linijos savanorių ir rėmėjų dėka vėl pasijuto svarbūs, įdomūs ir kažkam reikalingi. Visiems Jums, kurie prisidėjote, tariame nuoširdų AČIŪ!

Pasaulyje atliktų Global Age Watch tyrimų duomenys rodo, kad Lietuvoje dar turime nemažai nuveikti, kad užtikrintume deramas sąlygas oriai senatvei. Todėl kartu su bendraminčiais inicijavome Vilniaus visuomeninės komisijos „Draugiškas senatvei miestas“ įsteigimą – pradėdami nuo savo miesto tikime, kad paskatinsime ir kitas savivaldybes prisijungti prie šios iniciatyvos, ir Lietuva ilgainiui taps draugiška šalimi senatvei. O mes, pradėję nuo „Sidabrinės linijos“, ketiname ir toliau plėtoti savo veiklą šioje srityje – kurti ir teikti naujas socialines paslaugas, skatinti socialinio verslo idėjas bei iniciatyvas ir kukliu savo indėliu padėti tiems, kurie patys savimi pasirūpinti negali.

Susipažinkite su visa veiklos ataskaita ir audituota finansine atskaitomybe:

2016 metų veiklos ataskaita

2016 metų finansinių ataskaitų audito išvada